Deltagare i KA
Hogr Mahmuod Karim
Furuboda Arbetsmarknad är ett ställe där man blir totalt uppdaterad med jobbsökandet och får mycket ny information. Seminarierna är en av de populäraste aktiviteterna. Seminarierna leds antingen av Furubodas personal eller av någon utomstående person. På seminarierna samlas deltagarna och deltar i diskussioner. Detta medför en social och bra stämning mellan oss deltagare.

Sist deltog jag i ett otroligt intressant seminarium som hölls av Lea Gleitman, en medlem av informationsgruppen Förintelsens Ögonvittnen. Lea pratade i två timmar och var enda sekund var värd att lyssna på. Jag är personligen mycket nöjd med Furuboda Arbetsmarknad och har lärt mig många nya saker.
Hogr Mahmuod Karim

 

Deltagare i KA20131022_Filip1
Hej!
Vilken tur att jag har börjat på Furuboda arbetsmarknad,under min tid på Furuboda fick jag mycket hjälp i från personalen,med annat ord jag kände mig som i hemma alla var snälla och hjälpsamma.Under mina veckor jag sökte jobb aktiv från olika websidor och besökte personligen på olika arbetsplatser.Det fick jag också hjälp med CV och Personligt brev. Genom Furuboda Arbetmarnad fick jag praktik på Solliden i Arlöv,därefter fick jag att fotsätta jobba på Solliden.Jag önskar lycka till er alla som jobbar och studerar på Furuboda Arbetsmarknad.
Filip  Assenov

 
Erikshjälpen Secondhand , Malmö

Jag skulle vilja börja med att säga att Furuboda har betytt mycket för Erikshjälpen i Malmö. Vi har haft ett samarbete i flera år och det har varit många som varit hos oss och jobbat. Det har många gånger varit en utmaning att hitta rätt arbetsuppgifter till de olika behov som funnits, sammtidig har vi fått lära oss att anpassa vårt sätt att jobba.

Det har varit skönt att Furuboda hela tiden backat upp med att finnas till hands under början av praktiken. När sedan deltagarn kände sig säker med oss så minskade kontakten till att bli uppföljningar ca varanan vecka.

Mycket bra handledare på Furuboda, känner att även de tycker det är kul att få vara med och hjälpa till med vårt arbete med att skapa bistånd.

Fredrik Johansson

 

Deltagare

Hej

Jag vill bara säga att när jag började på Furuboda vad det något som jag har aldrig upplevt.

Alla som jobbar på Furuboda bryr sig verkligen om människor och vill att alla ska få jobb så snabbt som möjligt.

Jag har fått hjälp av all personal på Furuboda Arbetsmarknad och de hjälpte med mitt CV  och personliga brev. Överallt jag sökte behövde jag ha ett ny cv och personligt brev.

Jag fick hjälp med var/hur jag skulle söka  och på vilka  sidor jag kan hitta jobb som passar mig.
Jag fick jobb som vårbiträde i hemtjänsten och blev glad.
Jag hoppas att alla ni som går på FURUBODA trivs och får den hjälp som ni behöver.

Jag önskar er alla LYCKA TILL

Jolana Teveli Juhasoca

 

Deltagare

Jag heter Linus och är 21 år från Tollarp utanför Kristianstad.

Linus Nilsson 01

På gymnasiet gick jag Bygg & anläggning med inriktning på husbyggnad. Jag fick jobb som Snickare och arbetade i ett år innan byggkrisen kom och jag blev uppsagd.

Det kändes tufft att bli arbetslös men samtidigt var jag sugen på att testa något nytt. Jag hade funderat på två olika yrken. Antingen som säljare eller köra budbil.

Jag hade varit arbetssökande i tre månader när jag kom till Furuboda arbetsmarknad. Mitt första möte med min coach var mycket positivt och jag fick ett bra intryck utav Furuboda Arbetsmarknad. Jag fick hjälp att fila på mitt C.V. och personliga brev och min coach hjälpte mig med några gamla säljknep för att få kontakt med arbetsgivare. När jag hittade det perfekta jobbet fick jag rådet av min coach att köra förbi företaget och lämna in mina ansökningshandlingar. Företaget såg det som positivt att jag kom till dem och visade intresse för deras företag och de fick se vem jag var. Jag blev sedan kallad på intervju och fick drömjobbet!

Jag åker nu runt i Skåne och säljer avloppsrör och verktyg för AO Mavab som är en utav de ledande aktörerna inom vatten och avlopps marknaden. Ett mycket varierande jobb, precis som jag ville ha det. Jag är glad för stödet jag fick från Furuboda arbetsmarknad och jag ser fram emot att kunna planera för framtiden.

Linus Nilsson, Tollarp

 

Deltagare

Innan Furuboda gick jag arbetslös och sjukskriven. Jag hade dålig motivation och taskig ekonomi, men framförallt saknade jag en meningsfull tillvaro. Furuboda var för mig en välkommen möjlighet att ta mig ur min isolering och få en vänlig knuff i rätt riktning. Miljön och människorna på Furuboda inspirerade mig och jag såg alltid fram emot nästa möte.

Nu har jag gått vidare och äntligen hittat ett trivsamt arbete som passar mig. Dagarna går fort och min ekonomi är bättre än någonsin. Jag tänker ofta tillbaka på min tid med Furuboda. Ibland saknar jag de samtal och möten vi hade. Många gånger har jag tänkt hälsa på igen, men tiden och orken räcker inte riktigt till. Ni på Furuboda hjälpte mig ur en besvärlig livssituation och det glömmer jag inte. Ni hjälpte mig ut i arbetslivet.

Varma hälsningar

/ Tomas Enarsson

 

Deltagare

Jag heter Kristoffer Åberg och är 21 år och uppvuxen i Tollarp utanför Kristianstad.  På gymnasiet gick jag Bygg och Anläggning och tog student en sommaren 2012.

Att få jobb var inte det lättaste visade det sig. Jag sökte allt möjligt och till slut fick jag arbete som timvikarie på hemtjänsten.  Inte alls vad jag tänkt mig egentligen men jag trivdes bra och tyckte det var roligt att jobba med så mycket olika människor. 

Eftersom jag inte jobbade heltid och kanske egentligen ville göra något annat än hemtjänsten skrev jag in mig på arbetsförmedlingen och kom till Furuboda.  Jag visste egentligen inte så mycket om 6 månaders coachning och hur Furuboda Arbetsmarknad kunde hjälpa mig men det var en positiv överraskning.  Man fick alltid stöttning med sina ansökningar eller om man hade andra frågor. Atmosfären var avslappnad och det var inget som kändes påtvingat.  Genom min coach fick jag mycket bra idéer och inspiration till att söka olika typer utav jobb som jag kanske inte alls hade tänkt på.  Jag har alltid varit intresserad utav kläder och mode och sökte några jobb som säljare i olika klädaffärer.

 Efter två veckor på Furuboda arbetsmarknad blev jag kallad på intervju till Carlings kläder i Kristianstad. Tillsammans med min coach hårdtränade jag intervjuteknik veckan innan mitt möte med rekryterarna på Carlings. Det gick bra och jag kände mig trygg och säker. Jag fick en bra kontakt med arbetsgivaren så när jag blev kallad på en andra intervju blev jag inte speciellt förvånad.   Efter några dagar ringde butikschefen på Carlings och erbjöd mig jobbet som säljare hos dem!

 Att äntligen har fått ett fast jobb inom ett område som jag är intresserad av känns fantastiskt. Jag ser fram emot att utvecklas och bli en bra säljare och kunna planera resor och andra roliga saker i framtiden. 

Kristoffer Åberg, Tollarp

 

Deltagare

Jag heter Madelene, är 24 år, och hade varit arbetslös och sjukskriven i flera år innan jag hörde talas om SIA-projektet på Furuboda arbetsmarknad. Innan kändes allt hopplöst men kontakten med min handläggare där blev som en vändpunkt.

Den största skillnaden mot tidigare var att hjälpen jag erbjöds verkligen var hjälp utifrån mitt bästa. Det hela kändes personligt och samtalen gav perspektiv på saker som hänt, och vilken lärdom och nytta som jag kunde dra av det. Handläggaren gjorde det till en positiv upplevelse att söka sysselsättning och ha mål, och motiverade mig till att våga satsa.

Det resulterade i att jag sökte högskoleutbildning och nu har jag läst två terminer av en treårig utbildning som leder till högskoleingenjörsexamen i datateknik. Jag trivs jättebra och det känns otroligt kul att få göra något jag vill.

Framtiden har bara sett ljusare och ljusare ut sedan jag kom i kontakt med Furuboda Arbetsmarknad och jag är väldigt tacksam för all hjälp jag har fått, det har bara förändrat mitt liv till det bättre.

Madelene, Lund

 

Deltagare

Jag flyttade från Ungern till Sverige 2008 och börjadeEmoke Nevelos jobba både i Strängnäs och i Köpenhamn. I maj 2009 behövde jag en längre sjukhusvistelse och sedan en lång sjukskrivning. Eftersom mitt jobb var en projektanställning, blev jag utan jobb. Jag var fullt medveten om att jag behövde förbättra min svenska och därför studerade jag ett år på Malmö Högskola. Tyvärr insjuknade jag igen 2011, men fick äntligen  rätt diagnos och behandling. Sedan kom deltidsstudierna i svenska språket och jag var redo att leta efter ett nytt jobb 2012.

Även om man mår bra – som jag gör idag – är det inte lätt att återvända till arbetslivet efter en lång tid, speciellt med utländsk bakgrund. Dessutom skulle jag vilja byta inriktning på karriären och det gjorde att jag kände mig lite vilsen. Då fick jag ett jättestort stöd av Furuboda Arbetsmarknad och särskild mycket av mina kontaktpersoner. Jag visste inte ens att det finns en sådan plats som erbjuder skräddarsydd hjälp för oss som behöver. Innan trodde jag att mitt CV och personligt brev var ganska bra, men här blev de mycket effektivare och begripligare. De olika seminarierna som jag besökte (och oftast också samverkade i) gav mig massor av inspiration. De regelbundna samtalen hjälpte mig att hitta min väg. Jag är tacksam att jag hade den möjligheten att delta  i allt detta. Genom Furuboda Arbetsmarknad  hittade jag en praktikplats som jag trivs med. Nästa steget är också ganska nära och spännande: antingen en ny praktik – eller ett jobb. Det känns bra.

Emöke Nevelös, Malmö

Verksamhetschef Kosmo Solliden Arlövgården

Furuboda arbetsmarknad visar på ett ärligt Kosmo Solliden Arlövgårdenengagemang kring sina deltagare och hjälper dem att se möjligheter i att komma ut på marknaden. Som arbetsgivare känner jag mig trygg i att stöttning finns kring varje deltagare som kommer till Arlövgården för praktik,  arbetsträning och potentiell anställning.

Ulrika Bengtsson

Deltagare

Hi,

My name is Mehreen Naveed. I went to furuboda arbetsmarknad for 5 months. I started in november 2013 and finished in may 2014. My expierence at furuboda was wonderful, people working there are soo good and helpful that i got positive energy and desire to find a job and work and establish myself with confidence. Furuboda is kind of a platform for the people who wants to stable and make their lives better outside their homes. The envoirment in furuboda is very energetic and peaceful. We meet there as a family and people working there helps us in every aspect regarding jobs. My job coach was really sweet  and helpful. He helped me alot in focusing at my work and suggested me so many good points which i can use in the future regarding job. In the end i would like to mention one name who gave  me hope and courage and confidence and her  name is Karin berg. She is the most sweetest lady i have ever met in my life. Every member of furuboda is sooo kind and helpful that i wish that every jobless person who get a chance should go there and seek help from them, and they will definately get positive energy towards work. I would like to thank all furuboda members and team with all my heart i will miss you all!

Mehreen Naveed