Galaxhopen ESF

Galaxhopsnytt

Vi i Galaxhopen – vecka 13

 

Axel Galxhopen

 

Axel

Jag praktiserar på Kicks på Jägersro Center och har gjort det sen mån den 10/3. Mina arbetsuppgifter går ut på att bl.a. hjälpa kunder med deras frågor och önskemål, göra rent på hyllor, packa upp nya varor och stå i kassan.Jag har alltid varit väldigt intresserad utav mode som såväl kosmetik men hade aldrig tänkt tanken på att faktiskt jobba i en butik och sälja produkterna, tills för två veckor sedan. Jag stortrivs på Kicks och känner att jag utvecklas som person och lär mig nya saker varje dag.

I framtiden har jag som mål att utbilda mig vidare inom hår, naglar och kosmetik och därefter öppna min egen salong.

Text och foto: Axel

Maria

Jag heter Maria och jag är 21 år. Jag har alltid velat jobba i affär och har provat på några olika ställen innan jag kom till Netto på Lugna gatan i Malmö.  Jag började min praktik här precis innan jul. Min handledare på Netto Camilla visade runt mig första dagen och jag fick säga hej till mina nya arbetskamrater. Camilla visade mig vad jag skulle göra och jag började med att packa upp varor och plocka iordning så att rätt saker låg på rätt plats.  Först jobbade jag 5 timmar om dagen och var ledig på fredagar men efter ett tag kändes det som jag skulle klara fler timmar. Nu jobbar jag måndag-fredag 0900-1400 och det känns jätte bra. Förutom att plocka upp och plocka iordning så har jag nu börjat hjälpa kunder. ”

Text: Maria och Karin Berg

Eric

Jag heter Eric Wright och kommer ifrån Örebro. Jag har tidigare pluggat videoredigering, animering samt ljudteknik. Tills jag kom till Furuboda så var någon framtid angående min utbildning något som jag lagt på hyllan p.g.a. att jag blev väldigt sjuk när jag var yngre och därför hade svårt att ordentligt ta tag i någon form av ambition. Sömnsvårigheter depression och koncentrationssvårigheter gjorde tillsammans med strulet i att lyckas hitta någon typ av fast anställning att jag var rätt långt ner när jag började på Furuboda. Min tid där har dock hjälpt i mitt jobbsökande där jag bland annat genom kurser på Furuboda insåg vilka verktyg jag egentligen hade för att lyckas sticka ut i jobbsökandet.

Eric GalaxhopenIstället för ett platt och relativt tråkigt svartvitt CV så kunde jag använda mina kunskaper i Photoshop och liknande bildredigeringsprogram för att ge ett starkare och mer intressant intryck på framtida arbetsgivare. Detta visade sig vara lönsamt ofta då personer som bläddrat igenom arbetsansökningar fått syn på någonting utöver det vanliga. Jag tror definitivt att alla besitter någonting som kan ge dem det lilla extra som behövs för att iallafall få komma på en intervju. De på Furuboda verkade ha en mer realistisk syn på jobbsökande där välplanerade ansökningar till noga utvalda arbetsplatser tydligt verkade ge mer frukt än att blåsa iväg 500 stycken till ställen där man inte ens är intresserad av att jobba. Jag kan själv intyga att ointresse syns på CV:t eftersom jag personligen inte vare sig hade ork eller intresse av att lägga ner just det där lilla extra i form av kreativitet, på något som var totalt ointressant för mig.

Detta budskap var viktigt för mig, eftersom jobbsökande tidigare setts av mig som något väldigt

besvärligt och ointressant och inte som kul och ett bra sätt att öva på det man är bra på. På grund av det stöd som jag fått och fortfarande får av de duktiga föreläsarna och handledarna på Furuboda, så har jag nu chans till ett jobb som genuint stimulerar mig i form av videoredigerare åt ett spännande företag med varierande projekt och kul idéer. Stället där jag praktiserar just nu är inte bara kul och lärorikt, utan innebär även chans till anställning. Så jag spenderar min tid med att göra reklamfilmer, animationer samt utnyttjar mina engelska kunskaper för att kunna skriva texter som intresserar även de utanför Sveriges gränser.
Om det är något som jag lärt mig på Furuboda så är det att det lönar sig att jobba hårt med att söka smart, och att alla passar någonstans. Tiden man har hos dem bör spenderas på att hitta var.

Slutligen så vill jag tacka alla på Furuboda arbetsmarknad som aldrig sa till mig att sluta drömma om ett jobb där jag utvecklas och trivs, utan snarare tog mig i hand och hjälpte mig på vägen.

Text och foto: Eric

Anna

Anna Galaxhopen

Hej!
Mitt namn är Anna jag är 22 år gammal och bor i Malmö.
För snart två månader sen startade jag min praktik i en första klass på Österportskolan i Malmö som jag fick med hjälp av Furuboda.

Mina arbetsuppgifter är att jag arbetar som resursperson och även hjälper en elev lite extra under dagarna. Jag trivs verkligen jättebra på min praktikplats och med    mina arbetsuppgifter.

Det bästa med just min praktikplats är att jag får verkligen lära mig ta ansvar och att det är så roligt att jobba med barn.
Jag vet ännu inte om detta är något som jag kan tänka mig att arbeta med i framtiden men det har verkligen fått mig att öppna ögonen för att kanske vilja bli lärare eller jobba med barn som behöver extra stöd och hjälp.

Tack för mig, Anna.

Text och foto: Anna

Galaxhopen nätverk logo